Ezilize is een portaal tussen huurders en verhuurders, particulieren aan particulieren die bijna alle voorwerpen of diensten huren of verhuren.

Het objectief is simpel, geef uw voorwerpen waar u niets mee aanvangt een tweede leven. Zodoende extra inkomsten te kunnen genereren.
Het beste voorbeeld is de boormachine :
Hebt u een boormachine ? Hoeveel keer gebruikt u deze … ?
Het onderliggend objectief is wanneer u uw voorwerp niet gebruikt en het dan te kunnen verhuren om extra inkomsten te verwerven.

Stap 1 : U moet uzelf inschrijven
U schrijft zich in op Ezilize, U kan dit via uw Facebook account, of u kan het document invullen (naam, voornaam, e-mail, etc …).
Wij verzenden u een mail om dit te bevestigen, vanaf uw inschrijving is bevestigd kan u artikels online beginnen te plaatsen.

Stap 2 : Verhuur uw artikels
Eenmaal u alle informatie klaar hebt over het artikel (beschrijving, foto, etc) kan u zich naar de uw dashboard begeven en klik op "Verhuur een artikel."

Kies de juiste categorie en subcategorie, een titel, ondertitel en beschrijf uw artikel dat je wenst te verhuren. Tracht om zoveel en zojuist mogelijke informatie te verschaffen van het artikel. Dit zal vertrouwen wekken bij de potentiële huurders.

Hierna is er de prijsbepaling per dag (verplicht). Helaas bestaat er geen argus van de huurprijzen per artikel, aan u op de juiste prijs in te schatten en te bepalen. Maar u kan de vraag aan uzelf stellen voor welke prijs zou ik dit willen huren. Ezilize geeft u ook de mogelijkheid om uw artikels per week of maand te verhuren.


Wij raden u aan om een waarborg te vragen bij iedere verhuur. Zelfs als wij bij Ezilize met een ingesteldheid van correctheid hebben en u nieuw social netwerk zal aanmaken is het niet oneerbiedig om een waarborg te vragen. Dit zal u zekerheid geven tegen diefstal van uw artikels. Dit kan in cash of via creditcard. Als u voor dit laatste kiest zal de waarborg niet direct van de huurder zijn creditcard gedebiteerd worden. Dit word gereserveerd om uw kaartaccount. Vanaf de teruggave van uw artikel aan de eigenaar word dit direct vrijgegeven.
Nog enkele stappen! Bepaal de beschikbaarheid van uw artikel, stuur enkele mooie foto’s van het product.
Wij sturen u een samenvattende email van uw advertentie, u hoeft hier alleen nog te bevestigen en uw artikel is klaar om te verhuren.
Een zeer cruciale stap in de verhuur van uw artikels is de marketing. U zal deze voor een groot deel zelf kunnen voeren via de verschillende sociale netwerken.

 

Om te vinden wat u zoekt zijn er twee mogelijkheden, de eerste manier is via de zoekmotor op de startpagina(www.ezilize.be/nl) of u kan direct per categorie zoeken.


Als u het juiste artikel hebt gevonden kan u met een klik op de groene knop “huur dit artikel” deze bevind zich bovenaan rechts van uw scherm.

Selecteer de datum en tijd van de huur en de datum voor de afhaling het artikel. U kunt, indien u wenst om een bericht sturen naar de eigenaar.
Klik vervolgens op "Reserveer dit artikel ". De eigenaar zal direct een e-mail met uw contactgegevens en uw verzoek ontvangen. 

Je kunt het gehele verloop van de operatie volgen in dashbord onder de "mijn verhuringen" .
De eigenaar zal kan uw aanvraag accepteren, verwerpen of andere data voorstellen .In dat geval moet u opnieuw een aanvraag met de beschikbare data voorstellen.
Aan u om met de eigenaar af te spreken om het artikel op te halen.